AcasăAfrica de SudDate din Africa de Sud: Număr mult mai mic de cazuri grave...

Date din Africa de Sud: Număr mult mai mic de cazuri grave de COVID-19 de când varianta Omicron a devenit dominantă

-

Date preliminare raportate de spitalele din Africa de Sud arată că o treime din pacienții internați cu COVID-19 în timpul ultimului val de infecții în care varianta Omicron a devenit dominantă suferă de forme grave ale bolii, comparativ cu două treimi în stadiile inițiale ale valurilor anterioare, anunță Reuters .

Date publicate de Institutul Național pentru Boli Comunicabile (NICD) pentru Tshwane, regiunea metropolitană care include Pretoria, unde se suspectează că a izbuncit primul focar cu varianta Omicron, arată că între 14 noiembrie și 8 decembrie spitalele de stat și cele private au înregistrat 1.633 de internări cu COVID-19.

Dintre acestea doar 31% au fost infecții cu forme grave ale COVID-19, definite ca acele cazuri în care pacienții necesită oxigen suplimentar sau ventilare mecanică, spre comparație cu 66% la începutul celui de-al doilea val pandemic care a afectat Africa de Sud și 67% în primele săptămâni ale primului.

Cercetătorii sud-africani au tras la sfârșitul lunii trecute primul semnal de alarmă privind varianta Omicron când au observat un număr neobișnuit de mare de mutații, în special ale proteinei spike care permite virusului să pătrundă în celulele umane.

hotnews.ro/stire/25232887

Lasă un răspuns

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...